MOONFRUITS – STE-QUEQUEPART

Vanuit de Canadese stad Ottawa bereikte ons een intrigerend folkalbum van een formatie die zich ‘Moonfruits’ noemt. Het gaat hier over een duo bestaande uit Alex Millaire en zijn partner Kaitlin Milroy. Zij brengen op het album “Ste-Quequepart” tien Franstalige liedjes die ze netjes van Engelstalige commentaar hebben voorzien op het bij de plaat gevoegde songtekstenblad. Ze begeleiden zichzelf bij deze nummers op o.a. gitaar en banjo, maar ook op minder voor de hand liggende instrumenten als kalimba en glockenspiel. Kaitlin Milroy zorgt voor het zangwerk bij deze vaak dromerig klinkende songs met hier en daar wat harmony vocals door haar vriend Alex Millaire.

Op de video’s hebben we twee van de tien nummers uit dit album meegegeven: “La Légende De Roustabout” in een live-uitvoering, gevolgd door de officiële video van de single “Le Maire” waarin Alex en Kaitlin samen de leadzang voor hun rekening nemen. ‘Moonfruits’ komt deze plaat eind november en begin december live voorstellen in diverse zalen in Wallonië.

Dit album werd al in 2017 voor het eerst uitgebracht in Canada en nu probeert het duo via een internationale release ook buiten hun thuisland roem en bekendheid te verwerven. Dat zal echter niet zo eenvoudig zijn, want dit soort muziek vereist behoorlijk wat inspanningen van de luisteraar en ook de Franse taal is voor heel wat niet-Franssprekende Europeanen nog altijd moeilijk om te begrijpen, waardoor de boodschappen die ‘Moonfruits’ in deze songs wil vertellen vaak niet zullen overkomen.

(valsam)
“Canadian duo Alex Millaire and his partner Kaitlin Milroy from Ottawa are the musicians in the folk group ‘Moonfruits’. Their album ‘Ste-Quequepart’ consists of ten original songs presented in the French language. This record was first released in 2017 in Canada and they are now trying to give it a much broader exposure by launching an international release.“ – www.rootstime.be

 

22 november 2019: Cercle Equestre Les Waides, Dalhem, BE
23 november 2019: The Shamrock, Luik, BE
24 november 2019: Salle ‘La Gelbressée’, Namen, BE
6 december 2019: Café Le Parc, Luik, BE
7 december 2019: Livre Ou Verre, Charleroi, BE
8 december 2019: La Jumelle, Fourbechies, BE

 


 

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video